Skulptur ved Postgården

Fra Ringsted Wiki
Spring til navigation Spring til søgning
Skulpturen “GRANIT” ved Postgården

Torsdag den 23.06.2005 overrakte formanden for det lokale bankråd, advokat Hans Schierbeck, Nordea Danmark fondens gave til Ringsteds nye Torv.

Borgmester Benny Christensen modtog på kommunens vegne skulpturen.

Skulpturen, der kort og godt hedder ”Granit” er skabt af billedhuggeren John Rud i 1995, der fik han af en vognmand, som kendte hans passion for at arbejde i sten, leveret 3 store sten hjemme i indkørslen fra en byggeplads i København.

Stenen var oprindeligt en del større, men efter at John Rud har arbejdet på den i et halvt års tid, vejer den nu 4-5 ton, står solidt på sin sokkel, og falder godt ind i gadebilledet, den er dejlig blød og rar at røre ved, selv om den er lavet af hård granit.

Da Ringsted Kommune hørte om den flotte kunstgave, nedsatte den et udvalg, bestående af borgmester Benny Christensen, viceborgmester Rasmus Kristensen og kommunaldirektør Tove Baisgaard og de tog på anbefaling af områdedirektør i Nordea Ejvind N. Jensen på besøg hos John Rud i Fårevejle og valgte ”Granit”.

Stenen står i Nørregade ud for den gamle Hotel Postgården, som ejedes af Nordea. Postgården fungerede som hovedkvarter for Nordea indtil begyndelsen af 2013, hvorefter Statsamtet overtog bygningen.

Kilde

Dagbladet 24-6 2005, avisen findes på Ringsted Arkiv.