Kasernen

Fra Ringsted Wiki
Spring til navigation Spring til søgning
Ringsted "nedlagte" Kaserne

Under 1. verdenskrig blev Ringsted til en garnisonsby, og der opførtes en ny kaserne med tilhørende garnisonssygehus i den nordøstlige del af byen ved Teglovnsvej.

I 1908 besluttede regeringen, at der skulle oprettes en række nye garnisoner rundt om på Sjælland, og i 1911 besluttede Krigsministeriet, at der skulle opføres en garnison til en feltartilleriafdeling i Ringsted. Det blev overvejet at opføre kasernen ved Søndergade, men det endelig valg faldt på området nord for Teglovnsvej. Bygningerne blev tegnet af den lokale arkitekt S. Knudsen-Petersen, og blev taget i brug i august 1914.

Kasernen lukkede som militæranlæg i 1999, som en del af forsvarsforliget. Selvom næsten alle 300 arbejdspladser blev nedlagt, blev en del af kasernen omlagt til én af de fem nye lokalforsvarsregioner – Lokalforsvarsregion V -, hvorfor hjemmeværnet fik lov til at blive. Kommunen overtog det resterende areal, med bygninger, i 2001.

På kasernen og den omkringliggende grund blev der bygget parcelhuse, ældreboliger og lejligheder i det, der blev kaldt Kaserne-byen, og i 2012 flyttede Ringsted Musik- og Kulturskole til bygningen på garnisonen 42.