Vandkunsten ved Heimdal

Fra Ringsted Wiki
Spring til navigation Spring til søgning
Vandkunsten ved Børnehuset Heimdal

Da Børnehaven Heimdal i 1982 stod færdig, var der kun afsat 17.000 kroner til det kunst, som personalet ønskede sig så meget. De ville gerne have noget som børnene både kunne lære af og have glæde af, f.eks. noget med vandets kræfter.

Institutionsleder Jan Henriksen henvendte sig derfor til billedkunstneren Ullrich Rössing, som udtænkte figurens udformning og funktion.

17.000 kroner rækker ikke langt, men ved et samarbejde mellem projektleder Jakup Heinesen fra Ungdomsinformationen og kunstneren lykkedes det alligevel at skabe vandkunsten.

12 unge fra Ungdomsinformationen var i et halv år beskæftiget med opførelsen, og de fik lært mange teknikker, forskalling, støbning, murer- og tømrerarbejde.

Resultatet blev som man havde ønsket, et sted hvor børnene kunne lege og eksperimentere med vandet.

Selve figuren er opbygget i tre niveauer i beton og ovenover svæver en stor sten i et metalskjold, hvor vandet kan spejle sig. Ved et tryk på en knap, løber vandet ned over stenen og videre ned i de tre bassiner og danner undervejs små vandfald. Ved siderne i bassinerne er der lavet små pladser med mulighed for at bygge havneanlæg og broer.

Ved indvielsen den 25. november 1982 skinnede solen desværre ikke og det var bidende koldt, men alle var stolte over at opgaven var lykkedes og børnene søsatte små skibe med Dannebrogsflag.

Kilder

Jacob Zeuthens artikel i Lokalbladet 2-3 1987 | Dagbladet d. 28-11 1982, aviserne findes på Ringsted Arkiv