Kuplen ved Veterancentret

Fra Ringsted Wiki
Version fra 10. jun 2014, 15:52 af Søgaard (diskussion | bidrag) Søgaard (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '==Kuplen ved veterancentret== Kuplen er opsat i November 2013 på plænen ved VeterancentretRingsted Kaserne. Det er planen at Kuplen skal være centrum i en u...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Kuplen ved veterancentret

Kuplen er opsat i November 2013 på plænen ved VeterancentretRingsted Kaserne. Det er planen at Kuplen skal være centrum i en ugenert have, hvor soldaterne kan finde ro og fordybe sig.

Det er kunstneren René Schmidt der har konstrueret kuplen og den er bygget på Jydsk Plade Bearbejdnings Center. Det var en anderledes opgave for selskabet, der svejste, bukkede og sleb på den i flere måneder. Konstruktionen symbolisere styrken i et sammenhold, den referere til Veterancentrets kvaliteter: fællesskab, netværk, uendelige og ubrydelige bånd.

Tanken er at den vil fungere som en åben pavillon, hvor man kan sidde og betragte himlen. Den er skabt med inspiration fra kuplerne i de gotiske katedraler, med deres solure og stjernehvælv og fra Pantheon i Rom, hvor man kan kigge ud af et hul i toppen, ud på stjernehimlen ved nattetid. Kuplen er 4 meter høj og 4,4 m bred.

Kilde

Dagbladet 27-11 2013 som findes på Ringsted Arkiv.