Forskel mellem versioner af "Keramiksøjler ved Knud Lavardcentret"

Fra Ringsted Wiki
Spring til navigation Spring til søgning
(Omdirigering til Knud Lavard Centeret oprettet)
 
(En mellemliggende version af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
[[File:Keramiksøjler.jpg|300px|thumb|right|Keramiksøjlerne ved Knud Lavardcenteret]]
+
#REDIRECT [[Knud Lavard Centeret]]
 
De tre kunstneriske søjler ved indgangen til [[Knud Lavardcentret]] er skabt af keramikerparret Birgitte og Hans Börjeson fra Fulby ved Sorø.
 
 
 
Søjlerne blev afsløret ved centrets indvielse den 11.04.2006 af beboer og næstformand for bruger-og pårørenderådet Kaj Larsen.
 
 
 
De to sorte søjler er det bærende element, de er vigtige og symbolisere de mange på centret der daglig ”bærer” det, ved deres arbejde og så er der den grønne søjle, der vokser og bliver fri.
 
 
 
Kunstnerparret var taknemmelige over at være med fra starten af byggeriet, derved har de kunnet indbygge kunsten i helheden, alt for ofte kommer planlægningen af udsmykningen først, når byggeriet er færdigt.
 
 
 
Borgmester [[Niles Ulrich Hermansen]] (V) sagde bla. i sin tale ved indvielsen, at haven ikke kun er til beboerne af plejecentret, men er en offentlig have, som alle kan have glæde af og beboerne har glæde af at andre er i haven, og dermed understreges det, at et moderne plejecenter ikke er en lukket institution, men et åbent miljø, der er en del af det omgivende samfund.
 
 
 
I haven bag søjlerne, kan man i bassinet se [[Åkanden]] skabt af [[Gerda Dragsdal]] i 1984 til [[Gardistens grav]] i [[Nørregade]].
 
 
 
== Kilder ==
 
Dagbladet 11. og 12. April 2006, aviserne findes på Ringsted Arkiv.
 
 
 
[[Kategori:Ejendomme & Bygningsværker]]
 

Nuværende version fra 30. maj 2017, 14:06

Omdiriger til: