Forskel mellem versioner af "Kærehave Landbrugsskole"

Fra Ringsted Wiki
Spring til navigation Spring til søgning
(Sammenfletning)
 
Linje 1: Linje 1:
[[File:Kærehave Landbrugsskole.png|300px|thumb|right|Gammelt postkort med foto af Kærehave Landbrugsskole]]'''Kærehave Landbrugsskole''' blev grundlagt i 1903 af [[N.J. Nielsen-Klodskov|Niels J. Nielsen-Klodskov]]. Skolen var oprindelig en husmandsskole, beregnet til at vise de små landbrugsfolk og husmænd, hvordan de kunne supplere deres beskedne indkomster med specialer som biavl, frugtavl m.v.  Skolen var den første af sin slags, der tog imod husmændene, som overordnet blev ignoreret i uddannelsessystemet.  Måske var det netop den indstilling, der gjorde landbrugsskolen så populær, med besøg fra alle dele af landet, fra Jylland til Bornholm.
+
#Redirect [[Kærehave Landbrugs- og Husholdningsskole]]
 
 
 
 
Først i 1922 blev Kærehave omdannet til landbrugsskole - en skole, som tog sig af det større landbrugsfolk -, og i 1943 blev den en selvejende institution, med plads til ca. 80 elever.  Indtil 1975 var der også en husholdningsskole.
 
 
 
 
 
I november 1999, stoppede Roskilde Tekniske Skole planlægningen om en fusion med Kærehave Landbrugsskole, fordi undervisningsministeriet ikke ville godkende skolehjem-status for landbrugslinjen. <ref>Dagbladet 4. november 1999</ref>. Allerede i december 1999 besluttede landbrugsskolens bestyrelse at lukke skolen med effekt 1. marts 2000. <ref>Dagbladet 3. december 1999</ref>.
 
 
 
Landbrugsskolen samt de 28 hektar skov og 70 hektar landbrugsjord blev udlagt til boliger i 2002.
 
 
 
==Kilder==
 
<references/>
 
 
 
 
 
[[Kategori:Erhverv]] [[Kategori:Ejendomme & Bygningsværker]] [[Kategori:Skole & Uddannelse]]
 

Nuværende version fra 8. feb 2016, 13:05