Hjælp:Opret en ny artikel

Fra Ringsted Wiki
Spring til navigation Spring til søgning

Enhver, der har registreret sig som bruger, kan oprette artikler eller redigere i artikler på RingstedWiki. Der er flere måder at oprette en ny artikel på:

Søg efter en artikel

Det er altid en god ide at begynde med at undersøge, om en artikel, med det emne du vil skrive om, findes i RingstedWiki. Det gør du ved at indtaste artiklens titel i søgefeltet. Vil du fx gerne skrive en artikel om Sct. Bendts Kirke, skriver du Sct. Bendts Kirke i søgefeltet. Derefter trykker du på Gå til. Hvis artiklen allerede findes i wikien, vil den blive vist. Synes du, at du har noget at tilføje, må du gerne det.

Er artiklen derimod ikke oprettet, kan du trykke på linket Opret siden artiklens navn i denne wiki, hvorefter en tom artikel bliver oprettet. Du kan nu begynde at skrive din artikel.

Hvis du opretter en artikel på denne måde, skal du være opmærksom på, at det du indtaster i søgefeltet, også bliver den endelige titel. Det er ikke muligt at ændre titlen, så vær helt sikker på, at det du søger på også er den titel, du vil have til din endelige artikel, inkl. stavemåde, og store og små bogstaver.

Skriv manglende artikler

Du kan også oprette en artikel ved at følge et af de røde links i eksisterende artikler. De røde links i artiklerne er artikler, der endnu ikke er skrevet. Hvis du trykker på et rødt link, opretter du automatisk en artikel med den titel, som linket henviser til.

På samme måde kan du selv lave et link til en artikel, du synes er interessant, uden selv at skrive den. Se under interne links på: Formatering af artikel

Få inspiration til en artikel

Hvis du ikke helt ved, hvad du skal skrive om, kan du også se en liste over de artikler, der allerede er henvist til i eksisterende artikler, men som endnu ikke er skrevet.

For at se listen skal du gå ind på Specialsider i menuen til venstre på skærmen. Under overskriften Vedligeholdelsesside finder du linket Ønskede sider.

Hvis du vil oprette en af artiklerne, trykker du på artiklens navn (det røde link), hvorefter artiklen er oprettet og klar til at blive skrevet.


Tilbage til Hjælp