Hjælp:Opret en ny artikel

Fra Ringsted Wiki
Version fra 2. okt 2012, 14:10 af Msoe (diskussion | bidrag) Msoe (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med 'Alle, der har registreret sig som bruger, kan oprette artikler eller redigere eksisterende poster i AarhusWiki. Det kræver ikke, at man har nogen særlige forudgående foru...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Alle, der har registreret sig som bruger, kan oprette artikler eller redigere eksisterende poster i AarhusWiki. Det kræver ikke, at man har nogen særlige forudgående forudsætninger, idet systemet er enkelt at gå til.

Herunder findes desuden en trinvis guide med hjælp til, hvordan du kommer i gang. Husk dog at du skal være logget på leksikonet for at have mulighed for at oprette og redigere artikler.

Opret en ny artikel

Inden du opretter en ny artikel, kan det være en god idé at begynde med at undersøge, om en artikel, omhandlende det emne du har i tankerne, allerede eksisterer i wikiens base. Skulle dette være tilfældet, er du selvfølgelig altid velkommen til at supplere den. Eksisterer artiklen derimod ikke, er der to forskellige måder at gøre det på, når man vil oprette en ny artikel i AarhusWiki:

Fremgangsmåde 1

Den ene måde, du kan oprette en wiki-artikel på, er ved at indtaste artiklens titel i søgefeltet, hvori du også foretager almindelige søgninger. Herefter trykker du på ikonet ”Gå til”. Hvis artiklen allerede er oprettet, vil den eksisterende artikel blive åbnet. Er artiklen derimod ikke oprettet, vil du blive opfordret til at gøre det. Du opretter artiklen ved at trykke på linket ”Opret siden "artiklens navn" i denne wiki”, hvorefter en tom leksikonartikel bliver oprettet. Du kan nu begynde at fylde artiklen med tekst.

Benytter du denne fremgangsmåde, skal du være opmærksom på, at det du indtaster i søgefeltet, også bliver den endelige overskrift, på den artikel du opretter. Det er ikke muligt efterfølgende at ændre overskriften.

Fremgangsmåde 2

Den anden måde, du kan oprette en artikel på, er ved at følge et af de røde links, du kan støde på i eksisterende artikler. Hvis du trykker på et sådant link, opretter du dermed automatisk en leksikonartikel med den titel som linket henviste til. De røde links i artiklerne kan siges at være titler på manglende artikler. Når du via et rødt link har oprettet en ny artikel, er du klar til at fylde tekst på.