Forskel mellem versioner af "Hjælp:Opret en ny artikel"

Fra Ringsted Wiki
Spring til navigation Spring til søgning
m (Hjælp:Opret en ny artikel beskyttet (‎[edit=sysop] (på ubestemt tid) ‎[move=sysop] (på ubestemt tid)))
 
(31 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
Alle, der har registreret sig som bruger, kan oprette artikler eller redigere eksisterende poster i AarhusWiki. Det kræver ikke, at man har nogen særlige forudgående forudsætninger, idet systemet er enkelt at gå til.
+
Enhver, der har registreret sig som bruger, kan oprette artikler eller redigere i artikler på RingstedWiki.  
 +
Der er flere måder at oprette en ny artikel på:
  
Herunder findes desuden en trinvis guide med hjælp til, hvordan du kommer i gang. Husk dog at du skal være logget leksikonet for at have mulighed for at oprette og redigere artikler.
+
===Søg efter en artikel===
 +
Det er altid en god ide at begynde med at undersøge, om en artikel, med det emne du vil skrive om, findes i RingstedWiki. Det gør du ved at indtaste artiklens titel i søgefeltet.  Vil du fx gerne skrive en artikel om Sct. Bendts Kirke, skriver du ''Sct. Bendts Kirke'' i søgefeltet. Derefter trykker du på '''Gå til'''.  Hvis artiklen allerede findes i wikien, vil den blive vist. Synes du, at du har noget at tilføje, må du gerne det.
  
==Opret en ny artikel==
+
Er artiklen derimod ikke oprettet, kan du trykke på linket '''Opret siden''' ''artiklens navn'' '''i denne wiki''', hvorefter en tom artikel bliver oprettet. Du kan nu begynde at skrive din artikel.
  
Inden du opretter en ny artikel, kan det være en god idé at begynde med at undersøge, om en artikel, omhandlende det emne du har i tankerne, allerede eksisterer i wikiens base. Skulle dette være tilfældet, er du selvfølgelig altid velkommen til at supplere den. Eksisterer artiklen derimod ikke, er der to forskellige måder at gøre det på, når man vil oprette en ny artikel i AarhusWiki:
+
Hvis du opretter en artikel på denne måde, skal du '''''være opmærksom på''''', at det du indtaster i søgefeltet, også bliver den endelige titel. Det er ikke muligt at ændre titlen, så vær helt sikker på, at det du søger også er den titel, du vil have til din endelige artikel, inkl. stavemåde, og store og små bogstaver.
  
====Fremgangsmåde 1====
+
===Skriv manglende artikler===
Den ene måde, du kan oprette en wiki-artikel på, er ved at indtaste artiklens titel i søgefeltet, hvori du også foretager almindelige søgninger. Herefter trykker du på ikonet ”''Gå til''”. Hvis artiklen allerede er oprettet, vil den eksisterende artikel blive åbnet. Er artiklen derimod ikke oprettet, vil du blive opfordret til at gøre det. Du opretter artiklen ved at trykke linket ”''Opret siden "''artiklens navn''" i denne wiki”, hvorefter en tom leksikonartikel bliver oprettet. Du kan nu begynde at fylde artiklen med tekst.
+
Du kan også oprette en artikel ved at følge et af de røde links i eksisterende artikler. De røde links i artiklerne er artikler, der endnu ikke er skrevet. Hvis du trykker et rødt link, opretter du automatisk en artikel med den titel, som linket henviser til.
  
Benytter du denne fremgangsmåde, skal du være opmærksom på, at det du indtaster i søgefeltet, også bliver den endelige overskrift, den artikel du opretter. Det er ikke muligt efterfølgende at ændre overskriften.
+
På samme måde kan du selv lave et link til en artikel, du synes er interessant, uden selv at skrive den. Se under '''''interne links''''' : [[hjælp:formatering af artikel|Formatering af artikel]]
+
 
====Fremgangsmåde 2====
+
===Få inspiration til en artikel===
Den anden måde, du kan oprette en artikel på, er ved at følge et af de røde links, du kan støde på i eksisterende artikler. Hvis du trykker et sådant link, opretter du dermed automatisk en leksikonartikel med den titel som linket henviste til. De røde links i artiklerne kan siges at være titler manglende artikler. Når du via et rødt link har oprettet en ny artikel, er du klar til at fylde tekst på.
+
Hvis du ikke helt ved, hvad du skal skrive om, kan du også se en liste over de artikler, der allerede er henvist til i eksisterende artikler, men som endnu ikke er skrevet.  
 +
 
 +
For at se listen skal du gå ind på [[Speciel:Specialsider|Specialsider]] i menuen til venstre skærmen. Under overskriften '''''Vedligeholdelsesside''''' finder du linket [[Speciel:Ønskede_sider|Ønskede sider]].
 +
 
 +
Hvis du vil oprette en af artiklerne, trykker du artiklens navn (det røde link), hvorefter artiklen er oprettet og klar til at blive skrevet.
 +
 
 +
 
 +
[[Hjælp:Hjælp|Tilbage til Hjælp]]

Nuværende version fra 19. nov 2012, 14:48

Enhver, der har registreret sig som bruger, kan oprette artikler eller redigere i artikler på RingstedWiki. Der er flere måder at oprette en ny artikel på:

Søg efter en artikel

Det er altid en god ide at begynde med at undersøge, om en artikel, med det emne du vil skrive om, findes i RingstedWiki. Det gør du ved at indtaste artiklens titel i søgefeltet. Vil du fx gerne skrive en artikel om Sct. Bendts Kirke, skriver du Sct. Bendts Kirke i søgefeltet. Derefter trykker du på Gå til. Hvis artiklen allerede findes i wikien, vil den blive vist. Synes du, at du har noget at tilføje, må du gerne det.

Er artiklen derimod ikke oprettet, kan du trykke på linket Opret siden artiklens navn i denne wiki, hvorefter en tom artikel bliver oprettet. Du kan nu begynde at skrive din artikel.

Hvis du opretter en artikel på denne måde, skal du være opmærksom på, at det du indtaster i søgefeltet, også bliver den endelige titel. Det er ikke muligt at ændre titlen, så vær helt sikker på, at det du søger på også er den titel, du vil have til din endelige artikel, inkl. stavemåde, og store og små bogstaver.

Skriv manglende artikler

Du kan også oprette en artikel ved at følge et af de røde links i eksisterende artikler. De røde links i artiklerne er artikler, der endnu ikke er skrevet. Hvis du trykker på et rødt link, opretter du automatisk en artikel med den titel, som linket henviser til.

På samme måde kan du selv lave et link til en artikel, du synes er interessant, uden selv at skrive den. Se under interne links på: Formatering af artikel

Få inspiration til en artikel

Hvis du ikke helt ved, hvad du skal skrive om, kan du også se en liste over de artikler, der allerede er henvist til i eksisterende artikler, men som endnu ikke er skrevet.

For at se listen skal du gå ind på Specialsider i menuen til venstre på skærmen. Under overskriften Vedligeholdelsesside finder du linket Ønskede sider.

Hvis du vil oprette en af artiklerne, trykker du på artiklens navn (det røde link), hvorefter artiklen er oprettet og klar til at blive skrevet.


Tilbage til Hjælp