Hjælp:Kildehenvisning

Fra Ringsted Wiki
Spring til navigation Spring til søgning

Vi har oprettet denne side som en kort guide til at bruge kilder, når du skriver artikler.

Under din artikel kan du indsætte et link, der henviser til det opslagsværk, den bog, eller anden kilde, hvor du har fundet de informationer, du bruger til at skrive din artikel.


Hvorfor bruge kildehenvisning?

Kilder og kildekritik er vigtige i historieskrivning, fordi det er her vi sikrer os, at den historie vi overleverer, er faktuelt rigtig. Dvs., at din artikel står stærkere, hvis du kan vise, at du ikke bare har fundet på det du skriver. Hvis andre spørger efter en kildehenvisning, er det ikke for at kritisere dig – de kender dig jo ikke. De vil bare gerne være sikre på, at det, du skriver, er rigtigt.

Der kan også være uenighed om et historisk forløb. Det kan fx være to artikler om det samme emne, som konkluderer noget helt forskelligt. Her er det også vigtigt, at man har mulighed for at undersøge, hvor informationerne kommer fra.

Kildehenvisninger er også med til at kreditere forfattere for det arbejde de har gjort. Derfor er det specielt vigtigt at henvise til en kilde med værk og sidetal eller internetside, hvis du bruger direkte citater.

Vigtigst for os er det, at RingstedWiki fremstår som et troværdigt opslagsværk, hvor man kan indhente informationer uden at skulle bekymre sig om, om man kan stole på dem. Derfor vil vi gerne opfordre dig til at bruge kildehenvisninger.