Granitskulptur ved Asgårdsskolen

Fra Ringsted Wiki
Version fra 19. apr 2017, 12:10 af FCHL (diskussion | bidrag) FCHL (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning
Skulptur ved Asgårdsskolen

Billedkunstneren Ullrich Rössing har skabt skulpturen til Asgårdsskolen i Benløse i 1979. Han ønskede at skabe noget børnene kunne forstå og hans holdning er, at kunst skal opleves og bruges, og være en selvfølgelig del af hverdagen.

Stenen er fundet i en grusgrav i Vrangstrup og Ulrich Rössing har udsmykket den med figurer og symboler, der leder tanker hen på den Nordiske mytologi. På et bånd der slynger sig hen over stenens bagside står der Asgårdsskolen 79.

Stenen ligger som en stor grutesten på sin sokkel, i en firkantet granitkumme, med tre vandtilløb. Den giver symbolsk udtryk for arbejdet for det daglige brød og de tre vandstrømme symbolisere det livsnødvendige vand.

Asgårdsskolen havde første bedt Vestsjællands Amt, om penge til udsmykningen af skolen, fordi den jo husede Amtets centerskole, men svaret var nej, og så besluttede Ringsted Byråd at betale de 120.000 kroner. Ved skolens indvielse i 1978 skænkede arkitekten og entreprenører yderligere 10.000 kroner til formålet.

Den 28. september 1979 blev grutestenen i overværelse af skolens elever, lærerne, repræsentanter fra byrådet, arkitektfirmaet Faboe Larsen og skoleudvalget, lagt på sin plads af entreprenørerne, og Ullrich Rössing overdrog den til skoleudvalget, der straks gav den videre til skolen.

Kilder

Jacob Zeuthens artikel i Lokalbladet d. 23-3 1988 |Dagbladet d. 29-9 1979 (aviserne findes på Ringsted Arkiv)