Fliseskulptur i Sjællandsgade

Fra Ringsted Wiki
Spring til navigation Spring til søgning

På byrådsmødet d. 18-9 1985 fremlagde Laur. Pedersen sagen om det kunstværk, som Teknik og Miljø og Kulturudvalget allerede havde sagt ja tak til at modtage.

Kunstværket var 6 fliser, på tilsammen 400 kg. som giveren Landsforeningen ”Aldrig mere krig” ønskede nedlagt et centralt sted i byen, gerne ved busstoppestedet ud for Nørregade 10.

Laur. Pedersen ønskede forslag til en placering på et mere neutralt sted. Han mente at det politiske budskab, ville få andre organisationer til også at forlange deres budskab, nedlagt i gaderne. Flere placeringer, bl.a. i anlægget blev diskuteret og fliserne blev lagt til opbevaring på materialepladsen, indtil løsningen, i foråret 1986, hvor Sjællandsgade skulle renoveres, viste sig og fliserne blev lagt ud for Bentes kiosk.

Der er fem fliser med kæmpe store fodspor og en 6. flise med et gammelt citat: I de store hæres fodspor følger bestandig hungersnød. Lao-Tse 580 f.kr.

“Aldrig mere krig” er en dansk afdeling, grundlagt 1926, af en verdensomspændende organisation, der arbejder på af afskaffe krig, den blev grundlagt af engelske militærnægtere fra 1. verdenskrig. Foreningens arbejde efter 2. verdenskrig, førte til dannelsen af ”Mellemfolkeligt Samvirke”

I Vejle, Kolding og Aalborg findes tilsvarende skulpturer skænket af foreningen.

Kilder

Jacob Zeuthens artikel 30-5 1990 i Lokalbladet.

Dagbladet december 1998, aviserne findes på Ringsted Arkiv.