Alt i orden på Campus Ringsted

Fra Ringsted Wiki
Version fra 11. jun 2014, 16:26 af Søgaard (diskussion | bidrag) Søgaard (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '==”Alt i orden” på Campus Sjælland== Skulpturen er skabt af John Rud, som også har skabt skulpturen ”Granit” der står foran Postgården i Nørregade...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

”Alt i orden” på Campus Sjælland

Skulpturen er skabt af John Rud, som også har skabt skulpturen ”Granit” der står foran Postgården i Nørregade.

Skulpturen ”Alt i orden” er skabt i granit og lavasten på Island engang i 80-erne og dens navn på Islandsk er Allt i lagi, på dansk All right eller helt i orden.

Den har igennem tiden været udstillet i mange byen, og var også i Ringsted i 1998, hvor den var med på Skulpturudstillingen foran Sct. Bendts kirke, nu har den endelig fundet et blivende sted på Campus Ringsted.

Det var Direktør Ejvind N. Jensen fra Nordea i Ringsted, der fik ideen, da han var til indvielse på Ringsted Gymnasium, han syntes der manglede et eller andet i projektet, der kunne binde de mange skoler sammen som Campus skulle rumme. Han kendte muligheden for at søge Nordea fonden om midler og sammen med skolefolkene sendte han en ansøgning.

D. 24-6 2011 kunne skulpturen så afsløres på en bakketop ved Campus Ringsted, der står den perfekt, med masser af vind, så den øverste sky kan dreje lystigt rundt.

Den kan ses fra alle uddannelsesinstitutionerne på Campus og Ejvind N. Jensen håber den vil være med til at skabe nogle traditioner, f.eks. at studenterne vil danse omkring den, eller løbe i kreds om den og råbe Nordea, Nordea, Nordea, som han humoristisk bemærkede ved afsløringen.

Ved foden af bakken ligger en stor siddesten, som John Rud også har formet.

Kilder

Dagbladet 19-8 1998, 27-3 2010, 24. og 25-6 2011, aviserne findes på Ringsted Arkiv.